De fabrikanten van puzzels kunnen sinds de start van de coronacrisis de productie van puzzels niet bijbenen waardoor er tijdens de tweede lockdown schaarste ontstaat in de voorraden in winkels. De twee grootste Nederlandse fabrikanten hebben al laten weten de voorraden dit jaar niet meer te kunnen aanvullen. Musjes Kinderwinkel & Café heeft nog een klein aantal nieuwe puzzels liggen, maar verwacht dat er een actieplan nodig is om mensen de winter door te kunnen laten puzzelen. Daarom openen zij deze vrijdag de eerste Puzzelbank van Nederland.

Het maken van een puzzel met 1000 stukjes is hartstikke mindful, maar er zijn weinig mensen die dezelfde puzzel twee keer maken. En dus moeten er in vele huizen puzzels liggen stof te vergaren. De Puzzelbank is hier de oplossing voor. Wij bieden mensen aan om de puzzels die zij al eerder gemaakt hebben te komen inwisselen voor een ‘nieuwe’ die door iemand anders is ingebracht. “Het idee is ontstaan toen ik een vriendin een van mijn puzzels meegaf maar omdat ik haar door corona niet wekelijks tref ligt het ruilexemplaar nog bij haar voor mij klaar” vertelt eigenaar van Musjes Kinderwinkel Musetta Blaauw. “Als mensen naar Musjes Kinderwinkel kunnen komen om daar een exemplaar meteen om te wisselen is dat wel zo makkelijk!” Elke puzzel die door de Puzzelbank heen gaat krijgt een flyer met daarop een reisdagboekje. Zo wordt een blijvend documentje gecreëerd waarmee we de afgelegde reis van de puzzels kunnen vastleggen.

Met de Puzzelbank hoopt Blaauw dat mensen de winter door kunnen puzzelen en “dat wij in coronatijd iets minder hoeven te puzzelen omdat mensen die een puzzel komen brengen mogelijk meteen een cadeautje kunnen uitzoeken voor de feestdagen.”

Musjes Kinderwinkel is een eigenwijze kleurrijke winkel gevestigd in de Zwanestraat – de leukste winkelstraat van Nederland – en heeft ook een webwinkel waar het product “Puzzelbank” aan te schaffen is. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Groningen te komen om een puzzel te ruilen mogen hun puzzel(s) opsturen en Musjes Kinderwinkel stuurt dan hetzelfde aantal puzzels retour.

One Reply to “Puzzelschaarste dreigt door corona: Musjes Kinderwinkel opent eerste Nederlandse “Puzzelbank””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *